Hva er Google Shopping Ads?

Om du driver med e-commerce for en nettbutikk er Google shopping ads en perfekt måte å vise frem produktene du selger i Google søkeresultatet! De er mer visuelle og har med nøkkelinformasjon som pris, bilde av produkter og butikken som selger det. Finn ut hva Google Shopping ads er og hvorfor det er viktig!

 

shopping_innlegg

Google shopping ads - Hva er det?

Shoppingannonser er visuelle annonser for produkter i nettbutikker. De vises oftest i Google søkeresultatet når man søker etter det aktuelle produktet. Google shopping ads er utformet med bilde og utvidet informasjon som man ikke får i vanlige søkeresultater. Blant annet vises pris og eventuelle anmeldelser i Shopping ads. For å kunne ta i bruk Google shopping ads må man ha en nettbutikk som selger fysiske produkter. For tjenester er google søkeannonser eller displayannonser bedre egnet.

Hvordan fungerer Google shopping?

For å sette opp Google shopping ads må du lage en produktfeed i Google Merchant Center hvor du lister opp produktene nettbutikken din tilbyr. Denne kan enten settes opp manuelt eller så er det muligheter for å sette opp en automatisk feed. For at man skal få vist produktene sine som shoppingannonser er det viktig at man har så utfyllende informasjon tilknyttet produktet som mulig. Informasjonen man legger til må også matche det som står skrevet om produktet på siden hvor det selges. Når man møter kravene for å vises som Google shopping ads vil annonsene kunne vises i søkemotorene.

 

Hvor vises Google Shopping ads?

 1. I Google søkeresultatet
  Shoppingannonser vises i Google søkeresultatet. De plasseres enten øverst slik som søkeannonser, eller de kan plasseres til høyre for de andre søkeresultatene.
 2. I shopping-fanen på Google

  I tillegg til det vanlige søkeresultatet har Google laget en egen fane kalt “shopping” hvor shopping-annonser knyttet til det brukeren søker etter dukker opp.

 3. I bildesøk

  Shopping ads kan også dukke opp i bildesøket, og vil på samme måte som i det vanlige søkeresultatet vises øverst.

 4. På sider knyttet til display-nettverket

Hvis man velger å inkludere samarbeidssider vil Google shopping ads også vises på nettsteder som er tilknyttet displaynettverket til Google. Altså sider Google eier annonseplasser på.

 

Hvorfor trenger du Google Shopping ads

Som nettbutikk er det mange fordeler du får ved å bruke Google Shopping ads! 

 1. Flere kvalifiserte leads
  Gjennom nøkkelinformasjonen som ligger i annonsene får kundene mye mer informasjon enn Google søkeresultatet ellers gir. Det fører til bedre informerte kunder og flere kvalifiserte leads. Det er også større sjanse for at brukeren gjennomfører kjøpet!
 2. Større oppmerksomhet i søkeresultatet
  Med den ekstra informasjonen vil annonsen ta større plass i søkeresultatet. Med stadig økende konkurranse om oppmerksomhet i Google søkeresultatet vil en annonse med bilde, tekst og nøkkelinformasjon stikke seg ekstra ut!

 3. Det er enkelt

  Etter at man har satt opp feeden i Google Merchant Center kan annonsene opprettes automatisk. Google matcher annonsene til relevante søkefraser slik at de vises til riktige brukere, og annonsene genereres automatisk basert på informasjonen som er lagt inn.

 4. Høy CTR
  Fordi shoppingannonser i stor grad fanger opp kunder som alt er ute etter ditt produkt så er andelen som klikker på annonsene og gjennomfører kjøp veldig høy. Når du treffer folk godt inne i kjøpsprosessen er det stor sjanse for konvertering.

Oppsummering

Google Shopping ads er visuelle annonser som viser frem produkter i nettbutikker. De distribueres både på ulike Google-plattformer, men også på sider i Googles displaynettverk. I tillegg er det en fordel at shoppingannonser viser kunden ekstra informasjon om produktene. Derfor er de svært effektive for å øke trafikk og konverteringer på din nettside!

Om du lurer på noe mer eller ønsker hjelp rundt Google Shopping ads så ta kontakt! Vi setter opp og optimerer shoppingannonser som en del av den digitale annonseringen for våre kunder.

 

 

Vil du vite mer?

FINN OSS

Akersgata 1

RING OSS

21 42 42 80